Κοτόπουλο με κολοκυθάκια




 

ΥΛΙΚΑ:
4 κοτόπουλα στήθος φιλέτο
500 γρ. κολοκυθάκια
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 κρεμμύδι
½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
3 ώριμες φρέσκες ντομάτες
1 κουτ. σουπ. Ελαιόλαδο
1 κουτ. σουπ. Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλύντε και καθαρίστε τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια, κόψτε τα σε φέτες. Πλύντε τα φιλέτα κοτόπουλου και σκουπίστε τα με χαρτί κουζίνας. Πλύντε τις τομάτες και τρίψτε τες στον τρίφτη. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε λίγο νερό και αφήστε το να βράσει. Ρίξτε μέσα τα φιλέτα και αφήστε τα να ζεματιστούν για 5 λεπτά. Βγάλτε τα και στραγγίξτε τα.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα άλλο αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κοτόπουλο, την ντομάτα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε, σκεπάστε το σκεύος και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Μοιράστε το φαγητό στα πιάτα και σερβίρετε αμέσως.
Παραλλαγή: Αντικαταστήστε τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια με μπάμιες.